Zapekané zemiaky s kuracím mäsom a zeleninou sú skvelou voľbou, ak hľadáte jednoduchý recept na rýchly obed či večeru. Chutné jedlo dokážete pripraviť na jednom plechu a takmer bez práce.
Recept na zapekané zemiaky
Suroviny
- 500 g kuracích pŕs,
- 500 g zemiakov,
- 3 väčšie paradajky,
- 2 papriky,
- 1 menšiu cuketu,
- 250 g šampiňónov,
- soľ a korenie,
- olivový olej,
- čerstvé bylinky.
Postup prípravy
- Kuracie prsia si umyjeme a pokrájame na kocky. Zemiaky si tiež starostlivo umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky, prípadne plátky. Nové zemiaky nemusíme lúpať.
- Očistíme si a pokrájame zeleninu a šampiňóny – kto nemá rád huby, môže ich vynechať.
- Potom už len stačí vziať veľký hlbší plech, resp. pekáč alebo zapekaciu misu, na ktorý dáme všetky pokrájané a pripravené ingrediencie.
- Posolíme, okoreníme a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
- Rúru si predhrejeme na 180 – 200 stupňov a necháme všetko piecť asi 45 – 55 minút. Občas môžeme prehrabať.
- Nakoniec ozdobíme nesekanými čerstvými bylinkami a máme hotovo!
.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na rýchlu večeru zo zemiakov
Chrumkavé zemiakové placky, zemiaková baba, lokše, chlpaté knedlíky či francúzske zemiaky
Tipy na vylepšenie zapekaných zemiakov
- Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná alebo mäso bravčové.
- Chutnou alternatívou sú aj zapekané zemiaky s mletým mäsom. Na jeden plech môžete dať v podstate čokoľvek, čo máte radi.
- Povrch môžete zaliať smotanou s rozšľahaným vajcom a posypať strúhaným syrom.
- Suroviny môžete nechať v plechu porozhadzované len tak alebo ich môžete vrstviť. Ukladanie začnite aj ukončite vrstvou zemiakov.
Zdroj: delish.com
Tipy na ďalšie recepty