Mandarínková torta vás určite osloví, ak máte radi ovocné dezerty. Je svieža a ľahká, takže si ju zamiluje každý. Spojenie tvarohu, smotany a sladkých mandarínok je jednoducho skvelé.
Recept na tvarohovo mandarínkovú tortu
Pripravte si tú najlepšiu mandarínkovú tortu u vás doma. Osviežujúca pochúťka, ktorá je vhodná aj ako torta k narodeninám, alebo pre návštevu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Suroviny
Na cesto
- 150 g hladkej múky,
- 150 g cukru,
- 75 ml oleja,
- 75 ml vody,
- 2 vajíčka,
- dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva.
Na náplň a polevu
- mandarínkový kompót,
- 250 g tvarohu vo vaničke,
- 200 ml smotany na šľahanie,
- 150 g bieleho jogurtu,
- 50 g práškového cukru,
- želatínový stužovač,
- balíček číreho tortového želé,
- 250 ml šťavy z mandarínok.
Postup prípravy
- V mise zmiešajte všetky suché suroviny na cesto. Potom pridajte vajíčka, vodu a olej a všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Množstvo surovín je pre tortovú formu s priemerom 26 centimetrov. Formu vymažte, vysypte múkou a vlejte cesto.
- Pečte v rúre rozohriatej na 180 °C po dobu zhruba 20 minút.
- Po upečení vyberte tortu z formy a nechajte vychladnúť. Akonáhle už korpus nie je teplý, vráťte ho späť do formy.
- Na náplň zmiešajte tvaroh, jogurt a cukor. Aby všetko dobre držalo, pridajte stužovač, ktorý ľahko pripravíte podľa návodu na obale.
- Vyšľahajte smotanu a pridajte ju k zmesi.
- Náplňou potrite korpus a potom poukladajte odkvapkané mandarínky.
- Pripravte si tortové želé podľa návodu zmiešaním s mandarínkovou šťavou. Touto polevou potom zalejte povrch torty.
- Aby bola želatína rozmiestnená rovnomerne, vezmite si na pomoc lyžicu. Nezabudnite hlavne na poliatie krajov torty, aby všetko držalo pekne pohromade.
- Potom už len stačí dať tortu do chladničky a počkať, kým želé navrchu stuhne.
Tvarohovo mandarínková torta so želé je jednoduchá a rýchla. Tento recept môžete obmeniť a vyskúšať tortu aj s iným ovocím, skvelé sú napríklad broskyne či jahody.