Špenát je zdravý, ale deti ho obvykle príliš nemusia. Všetky deti ale zbožňujú palacinky. Skúste doma pripraviť skvelé a farebné špenátové palacinky naslano. Recept si zamilujete.
Špenátové palacinky môžete naplniť ľubovoľnou náplňou, tie so syrom a šunkou sú ale asi najobľúbenejšie. Recept navyše pripravíte veľmi rýchlo a farebné palacinky budú mať určite veľký úspech.
Recept na špenátové palacinky
Špenátové palacinky z mrazeného špenátu sú originálnym receptom, ktorý môžete pripraviť napríklad na večeru alebo keď k vám nečakane zavíta návšteva.
Suroviny
- 500 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 2 a pol hrnčeka hladkej múky,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 balenie mrazeného špenátového pretlaku,
- soľ a korenie,
- 250 g šunky,
- 250 g tvrdého syra (eidam, gouda),
- 1 hermelín.
Postup prípravy
- Špenát si necháme vopred rozmraziť.
- V mise si rozšľaháme vajcia s mliekom.
- Pridáme špenát, roztlačený cesnak, korenie a soľ. Dobre cesto premiešame.
- Až potom do cesta postupne pridávame múku, vzniknuté cesto bude o niečo hustejšie, než býva klasické cesto na palacinky.
- Na panvici potretej olejom vyprážame postupne palacinky z oboch strán.
- Na každú ešte horúcu palacinku ukradneme šunku, syr a kúsok hermelínu a zamotáme.
Vychladnuté palacinky možno tiež nakrájať na tenšie kolieska. Pridáme špáradlo a máme netradičné jednohubky na stôl.
TIP: Oslovil vás tento recept? A čo tak zapekané špenátové palacinky s tvarohovou plnkou?
Čím môžete špenátové palacinky naplniť
Okrem syra a šunky je možné palacinky naplniť aj mäsovou zmesou, skvelé sú napríklad s kuracím mäsom. Vyskúšať ale môžete aj vegan špenátové palacinky bez mäsa plnené len zeleninou, tofu alebo ricottou, prípadne si pochutnať na špenátových palacinkách s lososom. No a milovníci slovenskej kuchyne určite neodolajú špenátovým palacinkám s bryndzou.
Dobrú chuť!
Zdroj: countryliving.com, wholefoodsmarket.com
Ďalšie recepty so špenátom