Reďkovková nátierka je zdravá a veľmi rýchla. Je to typický jarný pokrm, ktorý môžete využiť ako na raňajky, tak na desiatu či večeru. Naučte sa tento jednoduchý recept.
Reďkovky patria medzi podceňovanú zeleninu, ktorú príliš veľa ľudí v obľube nemá, predovšetkým kvôli štipľavej chuti. Len málokto vie, koľko telu prospešných látok reďkovky obsahujú, okrem toho obsahujú aj málo kalórií, preto sú ideálnou zeleninou pri chudnutí. Vyskúšajte lahodnú redkvičkovú nátierku, ktorá zasýti a poteší.
Recept na reďkovkovú nátierku
Najlepšia reďkovková nátierka je taká, ktorú pripravíte z ingrediencií, ktoré máte bežne doma. A práve náš recept na reďkovkovú nátierku je presne tým, čo hľadáte.
Suroviny
- 250 g tvarohu (tvaroh z vaničky),
- 6 veľkých reďkoviek,
- 2 polievkové lyžice majonézy,
- 2 obdĺžniky taveného syra,
- 3 vajíčka,
- jarná cibuľka, pažítka, soľ, korenie na dochutenie.
Postup prípravy
- Tvaroh, majonézu a tavený syr vyšľahajte do krémovej konzistencie.
- Vajíčka uvarte natvrdo a nechajte ich úplne vychladnúť.
- Reďkovky zbavte vňate, opláchnite a nakrájajte na malé kúsky.
- Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno.
- Krémovú zmes, reďkovky, cibuľku zmiešajte dohromady a pridajte studené pretlačené alebo na drobné kúsky nakrájané vajcia.
- Dochuťte soľou, korením a dozdobte pažítkou.
Ako podávať a dozdobiť
Nátierku z reďkoviek si môžete vychutnať ako zdravé raňajky na čerstvom pečive alebo ako studenú večeru. Pokiaľ vás prekvapí nečakaná návšteva, nie je nič ľahšie, než si nátierku pripraviť a vďaka nej vytvoriť skvelé jednohubky.
Zdravú reďkovkovú nátierku ozdobte samozrejme kúskom reďkovky a tiež niečím zeleným, ako je valeriánka alebo pažítka. A aby bola nátierka ešte viac zdravšia, ozdobiť ju môžete aj mungo klíčky.
Ako ozvláštniť reďkovkovú nátierku
- Skvelým tipom pre pikantnejšiu chuť nátierky, je pridanie horčice, zvlášť, keď sú v nátierke vajíčka.
- Veľmi chutná je aj nátierka z bielej reďkovky v kombinácii so šunkou a lučinou.
- Pre výraznejšiu chuť nátierky do nej môžete pridať aj prelisovaný cesnak a pažítku vymeniť za kôpor, ten dodá nátierke o niečo pestrejšiu chuť.
- Pre jemnejšiu a smotanovejšiu chuť použite namiesto tvarohu nátierkové maslo.
Zdroj: countdown.co.nz, self.com
Ďalšie tipy na nátierky