ReceptyRecepty na torty a dezerty

Raffaello torta – jednoduchý recept na kokosovú tortu s mascarpone krémom

Raffaello torta – jednoduchý recept na kokosovú tortu s mascarpone krémom

Raffaello tortu s poriadnou dávkou kokosu si zamilujete. Vyskúšajte recept na jednoduchú kokosovú tortu s mascarpone krémom a bielou čokoládou, ktorú si okamžite obľúbia všetci milovníci sladkého.

Recept na raffaello tortu

Prípraviť tú najlepšiu raffaello tortu zvládnete zhruba do 2 hodín. Poďme sa teda pozrieť ako pripraviť tento lahodný dezert pre milovníkov kokosu.

Suroviny

Na korpus

  • 6 vajec,
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 140 g polohrubej múky,
  • 1 ks kypriaceho prášku,
  • 3 PL vody,
  • 40 g mandlí,
  • štipka soli.

Na krém

  • 200 g bielej čokolády,
  • 250 g mascarpone,
  • 250 g smotany na šľahanie 33%,
  • 30 g práškového cukru,
  • 40 g kokosu,
  • džem.

Na zdobenie torty budeme ešte potrebovať plátky mandlí a raffaello cukríky

Postup prípravy

  1. Ako prvé si rozbijeme vajíčka a oddelíme bielky od žĺtkov zvlášť do dvoch misiek.
  2. Z oddelených bielkov si vymiešame tuhý sneh, aby sa nám nerozlieval. Musí byť naozaj tuhý, inak by korpus nebol nadýchaný. Hotový sneh zatiaľ odložíme bokom.
  3. Do misky so žĺtkami pridáme cukor a suroviny vymiešame do peny.
  4. Do žĺtkovej zmesi pridáme vlažnú vodu, aby sme docielili to, že náš korpus bude krehký a vláčny.
  5. Pridáme všetky sypké suroviny – múku, kypriaci prášok, mleté mandle a štipku soli. Všetko poriadne premiešame mixérom.
  6. Do takto pripraveného cesta už len na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
  7. Hotové cesto na korpus nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme na 150 °C približne 40 minút.
  8. Kým sa nám pečie korpus, pustíme sa do prípravy krému.
  9. Vyšľaháme si mixérom smotanu na šľahanie do tuha, pridáme mascarpone, a pretože to má byť kokosová raffaello torta, pridáme do krému aj poriadnu dávku kokosu.
  10. Práškový cukor pridajte podľa vašej chuti. Ja som dala 30 g, ale pokojne ho môže byť aj menej, alebo viac.
  11. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu, a keď nám trošku vychladne, pridáme ju do krému, a celé ešte raz premiešame. Hotový krém si zatiaľ odložíme do chladničky, aby nám pekne stuhol, a mohli sme s ním potom natrieť celú tortu.
  12. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na 2 rovnaké časti. Je to ťažšie, ale najskôr si narežeme korpus len po okrajoch, až potom ho prerežeme celý.
  13. Jeden korpus natrieme ľubovoľným džemom. Použila som čerešňový. Džem som zvolila len preto, aby dodal korpusu trochu šťavnatosti a ozvláštnil jeho kokosovú chuť.
  14. Na džem navrstvíme vychladnutý krém a pridáme ďalší korpus. Vrch aj boky našej kokosovej torty potrite zvyšným krémom a posypte kokosom.

Na záver už len dozdobíme Raffaello cukríkmi a plátkami mandlí.

kokosová torta s mascarpone
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Vyskúšajte tiež: Klasický kokosový koláč

Upečenie originál raffaello torty z kokosu vám zaberie trošku viac času, ale na druhú stranu, postup vôbec nie je ťažký. Poviem vám – výsledok stojí za to. Dúfam, že si ho zamilujete ako ja a nájde si vo vašich obľúbených dezertoch svoje miesto.

Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková


Ďalšie recepty na torty