ReceptyRecepty na koláče a múčniky

Pomarančovo zázvorové cookies – netradičné spojenie chutí

Pomarančovo zázvorové cookies – netradičné spojenie chutí

Pomaranč v dezertoch ste už určite mali napríklad v bábovke alebo čokoládovej pene, prečo ho však nepoužiť aj do obľúbených amerických cookies? A navyše, keď sa skombinuje s čokoládou, je to jedna báseň.

Americké cookies máte veľmi rýchlo hotové a môžete do pečenia zapojiť aj vaše ratolesti. Kuchyňa sa vám síce na záver možno nepoďakuje, ale o víkendovú zábavu máte postarané.

Recept na pomarančovo zázvorové cookies

Vyskúšajte recept na mäkké čokoládové cookies z ovsených vločiek, ktoré prinášajú netradičnú kombináciu pomarančov a zázvoru.

Suroviny

  • 2 vajcia,
  • 140 g kryštálového cukru,
  • 120 g masla,
  • 240 g polohrubej múky,
  • 50 g ovsených vločiek,
  • šťava a kôra z ½ pomaranča,
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru,
  • 1 prášok do pečiva,
  • štipka soli,
  • 100 g horkej čokolády.

Postup prípravy

  1. Do väčšej misky si vysypeme kryštálový cukor a pridáme maslo, ktoré mixérom vymiešame.
  2. Pridáme 2 celé vajcia a pokračujeme v miešaní. Keď sa nám ingrediencie spojili, pridávame po troche polohrubú múku a ovsené vločky.
  3. Do cesta si pridáme kôru a šťavu z polovice pomaranča a pridáme olúpaný a nastrúhaný zázvor. Ja som použila približne 1 lyžičku zázvoru, pokiaľ vám to ale príde veľa, môžete bez problémov ubrať.
  4. Na záver už len prisypeme celý prášok do pečiva a pridáme štipku soli.
  5. Plech si vyložíme papierom na pečenie a lyžicou si naberieme trochu cesta, z ktorého si vytvarujeme menšie kôpky a pritlačíme ich. Hromádky neukladáme blízko k sebe, pretože cookies zväčšia svoj objem, a potom by sa nám zlepili.
  6. Cookies už len posypeme nasekanou horkou čokoládou a môžeme dať piecť.
  7. Pečieme približne 15-20 minút pri teplote 170 °C.
cookies z ovsených vločiek
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Dúfame, že sa vám cookies vydarili. Pokiaľ pečiete túto sladkú dobrotu aj pre deti, používajte zázvor opatrne. Je síce zdravý, ale deti by mohol štípať.

Zdroj foto: autorský text / Veronika Kaháková

Ďalšie recepty na koláče a múčniky