ReceptyRecepty na bezmäsité jedláSlané jedlá

Plnené šampiňóny s omeletou – pripravte si neobvyklú večeru

Plnené šampiňóny s omeletou – pripravte si neobvyklú večeru

Milujete huby a viete, že plnené šampiňóny budú pre vašu rodinu tou pravou voľbou? Vyskúšajte plnené šampiňóny s dobrou omeletou. Rozhodne nebudete ľutovať.

Recept na plnené šampiňóny s omeletou

Toto jedlo si určite zamilujete pre jeho jednoduchosť aj výborné zladenie chutí. Už pri prvom súste sa stane pokrm jedným z najobľúbenejších u celej vašej rodiny. A s vaječnou omeletou budú plnené šampiňóny chutiť skvele. 

Suroviny

Pre plnené šampiňóny si pripravte nasledujúce suroviny (množstvo podľa preferovaných porcií):

Na plnené šampiňóny:

  • šampiňóny,
  • cibuľu,
  • nivu,
  • strúhanku,
  • cherry paradajky.

Na omeletu:

  • 3 vajcia,
  • korenie a soľ,
  • strúhaný syr,
  • žeruchu.

Postup prípravy

Samotný postup pri príprave plnených šampiňónov vám nezaberie veľa času a zvládne ich pripraviť aj úplný začiatočník:

  1. Zo všetkého najskôr treba umyť a usušiť šampiňóny, potom oddeľte nôžky húb od klobúčikov.
  2. Nôžky nakrájajte najemno a dajte ich do misky. Klobúčiky si zatiaľ odsuňte vedľa.
  3. Na oleji alebo inom tuku orestujte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte aj nakrájané nôžky šampiňónov a po chvíli pridajte nahrubo nastrúhanú nivu.
  4. Nechajte syr roztiecť a zmes z platne stiahnite. Zmesou potom naplňte hlavičky šampiňónov, huby posypte strúhankou a pečte asi štvrť hodiny v rúre pri teplote 190 °C.
  5. Hore môžete pridať aj polovicu cherry paradajky, pridáte tak celkovému výsledku na lepšom vizuálnom dojme aj chuti.
Zdroj foto: 5 second Studio / Shutterstock.com

Postup prípravy omelety: 

  1. V jednej miske rozšľahajte tri celé vajcia, pridajte podľa chuti soľ a korenie.
  2. Nasypte tiež najemno nasekanú žeruchu a strúhaný syr. Všetko dôkladne zamiešajte a nalejte na stredne rozpálenú panvicu.
  3. Pokiaľ máte panvicu s nepriľnavým povrchom, nemusíte používať žiadny tuk. Na miernom ohni omeletu pečte z oboch strán, kým vajcia úplne nestuhnú.

Po upečení plnených šampiňónov podávajte huby spolu s omeletou a čerstvou žeruchou.

Vyskúšať môžete aj jeden z týchto netradičných receptov na plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny sú tiež skvelou voľbou pohostenia pre návštev . Pripraviť si ich môžete na štýl menších jednohubiek s chrumkavým pečivom a každá návšteva bude milo prekvapená.

Zdroj: nutmegnanny.com