Milujete huby a viete, že plnené šampiňóny budú pre vašu rodinu tou pravou voľbou? Vyskúšajte plnené šampiňóny s dobrou omeletou. Rozhodne nebudete ľutovať.
Recept na plnené šampiňóny s omeletou
Toto jedlo si určite zamilujete pre jeho jednoduchosť aj výborné zladenie chutí. Už pri prvom súste sa stane pokrm jedným z najobľúbenejších u celej vašej rodiny. A s vaječnou omeletou budú plnené šampiňóny chutiť skvele.
Suroviny
Pre plnené šampiňóny si pripravte nasledujúce suroviny (množstvo podľa preferovaných porcií):
Na plnené šampiňóny:
- šampiňóny,
- cibuľu,
- nivu,
- strúhanku,
- cherry paradajky.
Na omeletu:
- 3 vajcia,
- korenie a soľ,
- strúhaný syr,
- žeruchu.
Postup prípravy
Samotný postup pri príprave plnených šampiňónov vám nezaberie veľa času a zvládne ich pripraviť aj úplný začiatočník:
- Zo všetkého najskôr treba umyť a usušiť šampiňóny, potom oddeľte nôžky húb od klobúčikov.
- Nôžky nakrájajte najemno a dajte ich do misky. Klobúčiky si zatiaľ odsuňte vedľa.
- Na oleji alebo inom tuku orestujte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte aj nakrájané nôžky šampiňónov a po chvíli pridajte nahrubo nastrúhanú nivu.
- Nechajte syr roztiecť a zmes z platne stiahnite. Zmesou potom naplňte hlavičky šampiňónov, huby posypte strúhankou a pečte asi štvrť hodiny v rúre pri teplote 190 °C.
- Hore môžete pridať aj polovicu cherry paradajky, pridáte tak celkovému výsledku na lepšom vizuálnom dojme aj chuti.
Postup prípravy omelety:
- V jednej miske rozšľahajte tri celé vajcia, pridajte podľa chuti soľ a korenie.
- Nasypte tiež najemno nasekanú žeruchu a strúhaný syr. Všetko dôkladne zamiešajte a nalejte na stredne rozpálenú panvicu.
- Pokiaľ máte panvicu s nepriľnavým povrchom, nemusíte používať žiadny tuk. Na miernom ohni omeletu pečte z oboch strán, kým vajcia úplne nestuhnú.
Po upečení plnených šampiňónov podávajte huby spolu s omeletou a čerstvou žeruchou.
Plnené šampiňóny sú tiež skvelou voľbou pohostenia pre návštev . Pripraviť si ich môžete na štýl menších jednohubiek s chrumkavým pečivom a každá návšteva bude milo prekvapená.
Zdroj: nutmegnanny.com