Vyskúšajte recept na nepečený čokoládový cheesecake. Veď priznajme si to, kto z nás čokoládu nemá rád? Ja osobne ju môžem už od malička. V koláči alebo len tak si odlomiť kocku a nechať si ju rozpustiť na jazyku, vždy ma dokáže potešiť.
A taký má byť každý recept na cheesecake. Má potešiť a lahodiť chuťovým bunkám. Navyše je aj rýchly a nepečený. Do hodiny už máte koláč v chladničke a stihnete aj upratať v kuchyni. Jeho postup je naozaj nenáročný – čiže aj začiatočník v kuchyni ho bez akýchkoľvek problémov zvládne. Poďme sa pozrieť ako pripraviť ten najlepší nepečený cheesecake s čokoládou.
Recept na nepečený čokoládový cheesecake
Čokoládový cheeesecake s mascarpone je ako stvorený pre tých, ktorí chcú dezert po dobrom obede, čakajú návštevu alebo len majú chuť na niečo sladké a nechcú tráviť v kuchyni pol dňa. Pripravte si nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone a jahodami.
Doba prípravy : 45 minút
Počet porcií : 12
Forma : ⌀ 22 cm
Náročnosť : stredne náročný
Suroviny
Korpus
- 200 g maslových sušienok BeBe,
- 100 g masla,
- 2 lyžice kakaa.
Krém na cheesecake
- 250 g mascarpone,
- 250ml 33% smotany na šľahanie Milblu (dostanete napr. v Kauflande),
- 200 g horkej čokolády Bellaria,
- hrsť lieskových orieškov,
- jahody.
Poleva na cheesecake
- 100 g horkej čokolády Bellaria,
- 50 ml smotany na šľahanie.
Postup prípravy
- Formu si vyložíme papierom na pečenie.
- Ako prvé si rozdrvíme maslové sušienky, pridáme 2 polievkové lyžice kakaa a premiešame lyžicou.
- K sušienkovej zmesi pridáme zmäknuté maslo a rukami všetko premiešame, aby sa nám suroviny pekne spojili. Mala by nám vyjsť sypká hmota. Keď som k rozdrveným sušienkam pridávala rozpustené maslo, hmota sa mi drobila a nedržala tak pekne ako práve so zmäknutým maslom.
- Túto hmotu nasypeme do formy a natlačíme ju rovnomerne až k okrajom.
- Korpus posypeme nasekanými lieskovými orieškami a nakrájanými jahodami.
- Korpus dáme zatiaľ chladiť do chladničky a pustíme sa na prípravu krému.
- Do hrnca si nalámeme horkú čokoládu a dáme ju rozpúšťať nad parou. Ak by sme ju nenechali rozpustiť vo vodnom kúpeli, zostali by nám v nej hrudky.
- Kým sa nám čokoláda topí, vymiešame si mixérom šľahačku. Ja som mala konkrétnu čokoládu Bellaria 74%, ktorá je dostupná v obchodoch Lidl. Má vysoký obsah kakaovej sušiny.
- Do šľahačky primiešame mascarpone a rozpustenú čokoládu. Nepridávala som už žiadny cukor. Podľa mňa už vôbec nebolo treba, pretože čokoláda je sama o sebe dosť sladká.
- Krém vylejeme na korpus a dáme schladiť do chladničky na pár hodín. Keďže je v kréme toľko čokolády, pekne nám zhustne a nebude sa liať.
- Pripravíme si čokoládovú ganache, ktorou náš koláč polejeme. V menšom hrnci si zahrejeme smotanu (len zahrejeme, nevaríme) a vylejeme ju na čokoládu. Aj na ganache som použila čokoládu Bellaria 74%, ale pokojne môžete použiť akúkoľvek horkú čokoládu, ktorú doma nájdete. Dôležité je hlavne použiť vysoko percentnú čokoládu.
- Miešame, kým sa nám čokoláda úplne nerozpustí. Ganache necháme trochu vychladnúť a vylejeme ju na cheesecake.
- Na záver už len ozdobíme. Ja som použila čokoládové hobliny a jahody.
- Čokoládový cheesecake je hotový a môžeme servírovať.
Alergény : 1, 7, 8.
Ja som do koláča použila jahody, ale ak ich nemáte, nerobte si starosti, nemusíte hneď bežať do obchodu. Môžete použiť akékoľvek iné ovocie, ktoré máte doma alebo vám práve vyrástlo na záhrade. Malinový cheesecake by bol tiež určite výborný. Kreativite sa medze predsa nekladú.
Zdroj: autorský text – Veronika Kaháková
Tipy na ďalšie nepečené dezerty