Hľadáte recept na ľahkú a sviežu tortu, ktorej príprava nezaberie dlhé hodiny? Vyskúšajte tento recept na smotanovú tortu s piškótami a ovocím, bez zložitej prípravy a nutnosti pečenia. Doprajte si jedinečný chuťový zážitok z pár surovín!
Recept na nepečenú smotanovú tortu
Recept na nepečenú tortu z kyslej smotany je naozaj veľmi ľahký a zaberie vám len niekoľko málo minút.
Suroviny
- 2 biele jogurty,
- 2 kyslé smotany,
- práškový cukor na dosladenie podľa chuti,
- 2 vrecká piškót,
- 500 g čerstvého alebo konzervovaného ovocia podľa vášho výberu,
Postup prípravy
- V mise si zmiešajte jogurty so smotanou a podľa chuti doslaďte práškovým cukrom a metličkou vyšľahajte do hladkej zmesi.
- Následne začnite do tortovej formy na seba vrstviť piškóty, zmes jogurtov a smotany a čerstvého ovocia (pištóty, smotanová zmes, ovocie a tak ďalej).
- Hornú vrstvu utvorte zo smotany a povrch uhlaďte.
- Teraz už stačí dať tortu do chladničky, aby stuhla. Postačia na to dve až tri hodiny, ale lepšie je nechať odležať cez noc.
Odporúčame tiež: Recept na jahodovú tortu z čerstvých jahôd a tvarohu.
Záverečné dekorovanie
Keď smotanovú tortu s ovocím vytiahnete z chladničky tesne pred podávaním, pohrajte sa s jej zdobením.
- Na stuhnutú hornú vrstvu vyskladajte ovocie a pridajte napríklad lístky čerstvej mäty či vetvičku rozmarínu, na plátky nakrájaný citrón alebo použite špeciálne zdobenie na tortu, ktoré kúpite v potravinách.
- Môžete tiež posypať cukrárenskými čokoládovými hoblinami alebo čokoládu jednoducho nastrúhať na strúhadle.
Nepečená torta z jogurtu, smotany, piškót a čerstvého ovocia je ľahká, skvele chutí a na jej príprave nie je čo pokaziť. Najlepšie chutí s čerstvými jahodami, ale skvelé sú aj maliny, čučoriedky, broskyne, marhule a nektárinky.
Tip: Keby ste na túto tortu dostali chuť v zime, dá sa čerstvé ovocie zameniť za kompótované.
Zdroj: prozeny.cz, apetitonline.cz
Ďalšie recepty na torty a dezerty