Míša rezy má rád takmer každý. Sladký dezert, kde nechýba čokoláda, kakao ani tvarohová náplň. Recepty na míša rezy sa pečú už dlhé roky a opäť existuje hneď niekoľko verzií tohto dezertu.
Niekto sa snaží pripraviť odľahčenú verziu, iný pridáva do cesta cuketu alebo červenú repu, vylepšuje chuť tvarohu, pridáva väčšie množstvo čokolády a podobne. Na internete určite nájdete aj verzie na Míša poháre, keď nechcete piecť celý plech tejto dobroty. Ako si pripraviť luxusné Míša rezy, ktoré budú chutiť všetkým?
Recept na Míša rezy
Pripravte si obľúbený tvarohový dezert – Míša rezy na plech podľa tradičnej receptúry.
Suroviny
Na cesto
- 6 polievkových lyžíc práškového cukru (podľa potreby môžete ubrať),
- 2 polievkové lyžice oleja,
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky,
- 6 kusov vajec,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- 3 polievkové lyžice kakaa.
Na krém
- 500 g mäkkého a tučného tvarohu,
- 150 g práškového cukru (môžete ubrať),
- 250 g masla.
Na polevu
- 2 polievkové lyžice mlieka,
- 100 g masla,
- 120 g čokolády na varenie alebo mliečnej čokolády.
Postup prípravy
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky dajte zatiaľ bokom a v mise zmiešajte žĺtky s práškovým cukrom. Vyšľahajte, pridajte olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Všetko premiešajte.
- V druhej mise vyšľahajte bielky v tuhý sneh. Opatrne ho vmiešajte do cesta.
- Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ºC približne desať minút.
- Piškótový korpus nechajte vychladiť a medzitým sa vrhnite na prípravu krému.
- Z tvarohu, masla a cukru vymiešajte krém, ktorým potom potrite plát piškótového krému. Začistite po stranách a dajte do chladničky, kde necháte pár hodín stuhnúť.
- Pripravte si polevu. Rozpustite maslo, pridajte doň čokoládu a miešajte, kým sa všetko nespojí v hladkú hmotu. Pridávajte postupne mlieko a neustále miešajte.
- Následne dajte na stuhnutý korpus s krémom a opäť dajte do chladničky, kde nechajte odležať, ideálne cez noc, pokiaľ to vaši maškrtní stravníci vydržia.
Tip: Ak chcete pripraviť Míša rezy s mascarpone, dajte do krému iba 250 g tvarohu a pridajte 250 g mascarpone.
Ďalšie recepty na koláče