Maková bábovka s pomarančom je chutnou, možno trochu netradičnou, kombináciou. Vyskúšajte recept na najlepšiu makovú bábovku s jogurtom, v spojení s pomarančom. Keď ju vyskúšate, inú už nebudete chcieť piecť.
Recept na makovú bábovku
Bábovka je vďačnou sladkou pochúťkou – jej príprava je rýchla, jednoduchá a milujú ju malí aj veľkí. Receptov na bábovky je naozaj veľké množstvo, od tých tradičných až po inovatívne moderné variácie. My vám dnes predstavíme jeden z tých netradičnejších receptov, a to makovú bábovku s jogurtom, pomarančom a orieškami.
Suroviny
Suroviny na cesto
- 4 vajcia,
- 200 g kryštálového cukru,
- 300 g polohrubej múky,
- 100 g maku,
- 150 ml oleja,
- 250 g bieleho jogurtu,
- 1 prášok do pečiva,
- šťava a kôra z 2 pomarančov (z toho 1PL šťavy na polevu).
Suroviny na polevu
- 50 g mascarpone,
- 3 PL mlieka,
- 3 PL práškového cukru,
- 1 PL pomarančovej šťavy.
Postup prípravy
- Do väčšej misky si rozbijeme vajíčka, ktoré si vymiešame s cukrom do peny.
- Do vajíčkovej peny nalejeme olej, biely jogurt a znova premiešame.
- Zmiešame všetky sypké suroviny (múku, mak a prášok do pečiva) a zamiešame ich do cesta.
- Na záver už len pridáme šťavu a kôru z pomarančov, cesto si prelejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť na 50 minút pri teplote 170 °C.
- Polevu si pripravíme veľmi jednoducho. Všetky suroviny vymiešame mixérom a nanesieme na vychladenú bábovku.
Makovú bábovku môžete ešte dozdobiť nasekanými orieškami (ak vás oslovila makovo orechová bábovka, pokojne ich pridajte aj do cesta) alebo kúskami pomaranča.
Prajeme Vám veľa šťastia pri pečení tejto netradičnej, zato neskutočne chutnej, bábovkovej kombinácii.
Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková
Recepty na ďalšie bábovky