ReceptyRecepty na mäso a hlavné jedlá

Kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou

Kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou

Kuracie prsia sa dajú pripraviť naozaj na množstvo spôsobov, ale mnoho ľudí sa ich príprave vyhýba. Majú strach z toho, že mäso bude príliš vysušené, čo sa pri prsiach stáva pomerne často.

Recept na kuracie prsia s bryndzou a slaninou

Máte to aj vy tak? Bojíte sa prípravy kuracích pŕs, pretože sa vám mäso vždy vysuší? Vyskúšajte recept na zapekané kuracie prsia plnené slaninou a bryndzou. Určite sa vám to už nestane – a s výsledkom budete nadmieru spokojní.

Suroviny

  • 1 kg kuracích prsných rezňov,
  • olivový olej,
  • 250 g bryndze,
  • čerstvá pažítka,
  • soľ a korenie,
  • 100 g anglickej slaniny nakrájanej na tenké plátky,
  • maslo,
  • šťava z citróna podľa chuti.

Postup prípravy

  1. Kuracie prsia si najskôr očistíme a umyjeme. Rozrežeme ich opatrne na tenké plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou a zľahka naklepeme.
  2. Každý plátok podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Potom si pripravíme bryndzovú zmes, ktorou budeme mäso plniť. Bryndzu si dáme do misky a pridáme k nej nadrobno nasekanú pažítku, asi jednu hrsť. Dobre premiešame.
  4. Na každý plátok kuracích pŕs po osolení a okorenení budeme ukladať jeden plátok slaniny, na ktorú dáme ešte malý kopček bryndzovej zmesi.
  5. Plátky potom preložíme, aby nám vzniklo vrecko.
  6. Pre istotu môžeme použiť na uzatvorenie špáradlá, aby sa nám mäso počas prípravy nerozpadalo.
  7. Na panvici si rozohrejeme kvapku olivového oleja a naplnené prsia budeme krátko opekať. Stačí asi po dobu piatich minút.
  8. Rozohrejeme si medzitým rúru na 180 stupňov, a po opečení vložíme mäsko do pekáča, ktorý dáme do rozohriatej rúry.
  9. Kuracie prsia v rúre necháme ďalších 5 minút.
  10. Do pekáča pridáme lyžicu masla, pár kvapiek citrónovej šťavy, aby malo mäso chutnejší výpek.
  11. Po dopečení môžeme podávať.

S čím podávať plnené kuracie prsia?

Zapekané kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou môžeme podávať s varenými alebo pečenými zemiakmi, ale aj so zemiakovou kašou, ryžou a čerstvým zeleninovým šalátikom.


Tipy na ďalšie recepty