Kuracie prsia sa dajú pripraviť naozaj na množstvo spôsobov, ale mnoho ľudí sa ich príprave vyhýba. Majú strach z toho, že mäso bude príliš vysušené, čo sa pri prsiach stáva pomerne často.
Recept na kuracie prsia s bryndzou a slaninou
Máte to aj vy tak? Bojíte sa prípravy kuracích pŕs, pretože sa vám mäso vždy vysuší? Vyskúšajte recept na zapekané kuracie prsia plnené slaninou a bryndzou. Určite sa vám to už nestane – a s výsledkom budete nadmieru spokojní.
Suroviny
- 1 kg kuracích prsných rezňov,
- olivový olej,
- 250 g bryndze,
- čerstvá pažítka,
- soľ a korenie,
- 100 g anglickej slaniny nakrájanej na tenké plátky,
- maslo,
- šťava z citróna podľa chuti.
Postup prípravy
- Kuracie prsia si najskôr očistíme a umyjeme. Rozrežeme ich opatrne na tenké plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou a zľahka naklepeme.
- Každý plátok podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Potom si pripravíme bryndzovú zmes, ktorou budeme mäso plniť. Bryndzu si dáme do misky a pridáme k nej nadrobno nasekanú pažítku, asi jednu hrsť. Dobre premiešame.
- Na každý plátok kuracích pŕs po osolení a okorenení budeme ukladať jeden plátok slaniny, na ktorú dáme ešte malý kopček bryndzovej zmesi.
- Plátky potom preložíme, aby nám vzniklo vrecko.
- Pre istotu môžeme použiť na uzatvorenie špáradlá, aby sa nám mäso počas prípravy nerozpadalo.
- Na panvici si rozohrejeme kvapku olivového oleja a naplnené prsia budeme krátko opekať. Stačí asi po dobu piatich minút.
- Rozohrejeme si medzitým rúru na 180 stupňov, a po opečení vložíme mäsko do pekáča, ktorý dáme do rozohriatej rúry.
- Kuracie prsia v rúre necháme ďalších 5 minút.
- Do pekáča pridáme lyžicu masla, pár kvapiek citrónovej šťavy, aby malo mäso chutnejší výpek.
- Po dopečení môžeme podávať.
S čím podávať plnené kuracie prsia?
Zapekané kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou môžeme podávať s varenými alebo pečenými zemiakmi, ale aj so zemiakovou kašou, ryžou a čerstvým zeleninovým šalátikom.
Tipy na ďalšie recepty