Jablkové lievance sú ideálne sladké raňajky. Jednoduché a rýchlo hotové. Sú zdravé, chutné a zasýtia. Recept na lievance doplňte šľahačkou či ovocím.
Výborné jablkové lievance si môžete pripraviť kedykoľvek – na raňajky aj ako dezert po dobrom obede. Ich príprava nie je náročná, navyše ak skúsite náš recept na hrnčekové jablkové lievance so škoricou, budete mať prípravu ešte jednoduchšiu. Nič nemusíte vážiť a suroviny stačí len zmiešať tak, aby vzniklo cesto.
Recept na jablkové lievance
Pripraviť skvelé jablkové lievance nie je žiadna veda. Zvládnete to hravo a s použitím iba niekoľkých surovín. Určite si skvele pochutnáte.
Suroviny
- 1 hrnček hladkej múky,
- 1 balenie prášku do pečiva,
- 1 lyžička mletej škorice,
- 1 hrnček mlieka,
- 1 hrnček nastrúhaných jabĺk,
- 1 vajce,
- olej.
Postup prípravy
- Vo väčšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a mletú škoricu.
- Potom pridáme aj mlieko, vajcia a nastrúhané jablká.
- Všetky suroviny riadne premiešame tak, aby vzniklo cesto.
- Na panvičke s rozpáleným olejom vyprážame malé lievančeky dozlatista z oboch strán.
Lievančeky zdobíme čerstvým ovocím, môžeme ich potrieť marmeládou či Nutellou. Môžeme dozdobiť aj kyslou smotanou či šľahačkou podľa chuti.
Odporúčame: Recept na tvarohové lievance
Ďalšie variácie receptu
Na prípravu zdravých jablčných lievancov budete potrebovať len niekoľko málo surovín. Namiesto klasickej bielej hladkej múky môžete použiť múku ovsenú alebo skúsiť pripraviť len lievance z ovsených vločiek a jabĺk. Zostali vám doma napríklad banány, ktoré už nikto nechce jesť? Môžete ich roztlačiť a využiť na prípravu lievančekov. Jablká je možné vymeniť ale napríklad aj za nastrúhané hrušky.
Aké lievance máte najradšej u vás doma? Ako často ich zvyknete pripravovať?
Zdroj: heb.com, feastingathome.com
Ďalšie obľúbené recepty