Pripravte si jednoduchú hubovú omáčku s kuracím mäsom a cestovinami. K hubám sa hodí akýkoľvek druh mäsa, navyše sa dá pripraviť na viacero spôsobov. S týmto receptom si ale nedáte príliš veľa práce, a napriek tomu si celá rodina pochutí.
Aké huby použiť do omáčky?
Do najlepšej hubovej omáčky sa najviac hodia čerstvé huby, tie ktoré si nazbierate v lese. Pokiaľ však takúto možnosť nemáte, môžete si pripraviť houbovú omáčku zo sušených húb alebo použiť šampiňóny z obchodu.
Recept na hubovú omáčku
Pripravte si rýchly obed či večeru! Vyskúšajte recept na hubovú omáčku na cestoviny.
Suroviny
- 1 balenie cestovín,
- 1 miska čerstvých húb (je možné použiť aj huby sušené alebo mrazené),
- 2 menšie cibule,
- 2 kuracie prsia,
- 1 téglik smotany na varenie,
- soľ a korenie,
- olej,
- strúhaná niva.
Postup prípravy
- Cestoviny si dáme uvariť podľa návodu, po uvarení zlejeme vodu, prepláchneme a necháme ich zatiaľ odložené bokom.
- Cibuľu si olúpeme a nadrobno nakrájame, kuracie prsia si riadne umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
- Čerstvé huby dobre očistíme, prepláchneme a nakrájame aj na kúsky, dáme ich do misky s vodou a necháme chvíľu odstáť.
- V hrnci si rozpálime olej a naň dáme speniť cibuľu, následne pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia.
- Mäso necháme zatiahnuť a pridáme aj pripravené huby.
- Tie pridáme k mäsu a cibuli aj s vodou, v ktorej sme ich nechali stáť.
- Riadne podusíme domäkka, a nakoniec prilejeme smotanu na varenie.
- Premiešame, krátko povaríme, a pokiaľ sa nám zdá biela hubová omáčka príliš riedka, môžeme zahustiť ľahko múkou, ale nie je to nutné.
- Do omáčky pridáme aj uvarené cestoviny, premiešame a krátko ešte všetko dohromady prehrejeme.
Náš tip: Milujete omáčky? Vyskúšajte tento recept na kôprovú omáčku.
Ako podávať hubovú omáčku?
Hubovú omáčku s kuracím mäsom podávame z jedného hrnca spoločne s cestovinami. Na tanieri ešte posypeme postrúhanú nivou. Použiť ale môžeme aj iný syr podľa chuti.
Ak nemáte radi cestoviny, môžete si pripraviť hubovú omáčku k mäsu. Ideálnou voľbou je hubová omáčka na steak alebo k panenke.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk
Tipy na ďalšie omáčky