Hrnčekové muffiny môžete pripraviť už do 30 minút. Vyskúšajte náš obľúbený recept na hrnčekové muffiny, ktorý si môžete dochutiť čokoládou alebo ovocím.
To, aké ovocie zvolíte je len na vašej chuti. Obľúbené sú hrnčekové muffiny s jablkami, čučoriedkami, alebo s banánom. Tam sa však banán priamo roztlačí a vmieša do cesta. Viac v recepte na banánové muffiny. Ak chcete mať v tomto chutnom koláči celé kúsky ovocia, zvoľte napríklad višne, ríbezle alebo akékoľvek iné ovocie. Lesné plody dodajú muffinom príjemne kyslú chuť, u nás sú najobľúbenejšie.
Ak sa chystáte upiecť hrnčekové muffiny s čokoládou, vyberte kvalitnú horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa. Čokoládu nasekajte na kúsky a vmiešajte do cesta. Viac v recepte na čokoládové muffiny.
Recept na hrnčekové muffiny
Muffiny sú samy o sebe veľmi jednoduchý recept, pokiaľ si však môžeme život uľahčiť, prečo by sme to neurobili. Vyskúšajte teda aj recept na univerzálne hrnčekové muffiny, ktoré sú hotové behom chvíle.
Vyskúšajte tiež: Rýchly koláč mug cake z mikrovlnky
Suroviny
- 2 vajcia,
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 3/4 hrnčeka cukru,
- 3/4 hrnčeka mlieka,
- 3/4 hrnčeka oleja,
- pár kvapiek rumu,
- 1 kypriaci prášok,
- 1 vanilkový cukor,
- ľubovoľné ovocie (jahody, maliny, čerešne, lesné plody …)
Postup prípravy
- V menšej miske si pripravíme múku premiešanú s kypriacim práškom.
- Vo väčšej mise zmiešame cukor, vanilkový cukor, mlieko a olej. Pridáme vajíčka (trochu rumu – voliteľné) a premiešame. Nakoniec pridáme pripravenú múku s kypriacim práškom.
- Na plech na muffiny si pripravíme košíčky, ktoré plníme asi do trištvrte ich objemu. Môžeme dávať striedavo ovocie a cesto.
- Doba pečenia muffinov je približne 15-18 minút na 170 °C. Cesto priebežne kontrolujeme špajľou.
Pokiaľ chcete experimentovať a máte dosť sladkého, obľúbené sú slané muffiny so šunkou a syrom.
Dobrú chuť!
Ďalšie obľúbené recepty