Syrová nátierka nesmie chýbať na žiadnej oslave či večierku. Skúste pripraviť vynikajúcu domácu hermelínovú nátierku a vaši hostia sa budú len oblizovať!
Hermelín je považovaný za jeden z najlepších syrov. Okrem toho, že sa dá jesť len tak nakrájaný na plátky alebo trojuholníčky, hodí sa aj na prípravu slávnostnej nátierky. Skúsite si ju doma pripraviť?
Rozdiel medzi camembertom a hermelínom
Na našom trhu sa môžeme stretnúť s označením hermelín a aj camembert. Viete, ale že medzi nimi je jeden zásadný rozdiel? Na pultoch obchodov sa dosť často stretnete s názvami ako Kráľ syrov a aj camembert. Rozdiel medzi nimi je v mlieku. Zatiaľ, čo na výrobu camembertu sa používa mlieko čerstvé, hermelín je vyrábaný z mlieka pasterizovaného.
Aký syr je vhodný do hermelínovej nátierky?
Pokiaľ premýšľate nad tým, či použiť na prípravu hermelínovej nátierky práve camembert alebo syr s označením hermelín, vedzte, že je to v podstate jedno a použiť môžete oba typy syrov. Luxusnú syrovú nátierku pripravíte ako z hermelínu, tak aj z camembertu. Ešte lepšie urobíte, ak pridáte aj šunku. Hermelínová nátierka so šunkou je výborná aj pre deti.
Skúsiť môžete práve náš recept. Pokiaľ sa chystáte robiť jednohubky, recept určite príde vhod. Nátierky na jednohubky by mali byť najmä jednoduché. Skúsite tú hermelínovú?
Recept na hermelínovú nátierku
Hermelínová nátierka na chlebíčky alebo jednohubky sa u vás doma bude po vyskúšaní tohto receptu zaiste robiť pravidelne. Jej jemnú chuť si zamilujete!
Suroviny
- 1 hermelín,
- 2 vajíčka,
- 200 g šunky,
- 1 cibuľa,
- 1 jarná cibuľka,
- 1 téglik kyslej smotany,
- 1 malý téglik majonézy,
- 1 čajová lyžička horčica,
- soľ a korenie.
Postup prípravy
- Vajcia si uvaríme natvrdo.
- Hermelín, vajíčka a šunku si nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájame nadrobno.
- Vňať jarnej cibuľky si nakrájame aj nadrobno a všetky ingrediencie potom zmiešame dohromady vo väčšej mise.
- Pridáme kyslú smotanu, horčicu a majonézu.
- Dôkladne všetky suroviny premiešame a podľa chuti môžeme dochutiť soľou a korením.
Nátierku ešte dozdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Kyslú smotanu môžeme nahradiť aj nátierkovým maslom. Syrová pomazánka s nátierkovým maslom bude lepšie držať tvar a preto sa viac hodí práve na chlebíčky.
Tipy, s čím podávať nátierku s hermelínom
Nátierku samozrejme podávame s pečivom, bielym alebo celozrnným. Ak chceme mať nátierku ako súčasť chutnej večere, môžeme ju podávať s čerstvým chlebom alebo bagetkou a k tomu pripraviť ešte zeleninový šalát, prípadne vyskúšať pripraviť hermelínový šalát.
Dobrú chuť!
Zdroj: bluediamond.com, themediterraneandish.com