ReceptyRecepty na nátierky

Diabolská mäsová nátierka na hrianky – recept na rýchlu večeru

Diabolská mäsová nátierka na hrianky – recept na rýchlu večeru

Hrianky často slúžia ako rýchla a sýta večera. Vďaka ich jednoduchej príprave a všestranným možnostiam kombinovania s rôznymi nátierkami a zmesami je jasné, prečo sú tieto chrumkavé chlebíky tak populárne. Vyskúšajte si pripraviť hrianky s diabolskou mäsovou zmesou.

Recept na diabolskú mäsovú nátierku

Hrianky sa dajú jesť na desiatky spôsobov, ale ak vás už omrzela klasika v podobe topiniek s cesnakom, syrom, nátierkou na hrianky, skúste si ich pripraviť trošku inak. Máte radi pálivé jedlá? Potom určite musíte vyskúšať tento recept na diabolskú hriankovú zmes s mletým mäsom a chilli. Pripravte sa na oheň v ústach!

Suroviny

  • 1 väčšia paradajka,
  • 1 cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 červená paprika,
  • 2 lyžice kečupu,
  • rovnaké množstvo horčice,
  • mleté čili korenie podľa chuti, poprípade malú čili papričku,
  • 350 g mletého mäsa (je možné použiť bravčové, hovädzie aj morčacie mleté mäso, opäť podľa chuti),
  • 1 tenký párok,
  • soľ a korenie.

Tip: Namiesto mletého mäsa je možné použiť na rezančeky nakrájané kuracie alebo bravčové mäso.

Postup prípravy

  1. Najskôr si umyjeme zeleninu (paradajku, papriku), cibuľu aj cesnak si olúpeme.
  2. Paradajku aj papriku pokrájame na menšie kúsky, cibuľku nakrájame nadrobno a pokrájame si aj párok na čo najmenšie kúsky.
  3. Na panvici rozpálime olej a dáme opražiť cibuľku. Akonáhle je cibuľa hotová, pridáme k nej mleté mäso podľa výberu.
  4. Mäso osolíme, okoreníme a restujeme asi desať minút.
  5. Potom pridáme na panvicu k orestovanému mäsu aj ďalšie pripravené suroviny, paradajku, papriku a párok.
  6. Premiešame, pridáme kečup, horčicu a všetko dusíme ešte pätnásť minút.
  7. Pridáme prelisovaný cesnak a čilli korenie alebo nadrobno nasekanú čilli papričku. Dávame také množstvo, ako chceme mať zmes pikantnú.
  8. Dobre premiešame a ešte chvíľu necháme variť. Potom zmes vypneme, ochutnáme a poprípade ešte dochutíme.
  9. Hotovú zmes je možné rozmixovať tyčovým mixérom. Vznikne tak pikantná pomazánka na hrianky, ktorá sa bude lepšie nanášať. Kto chce ale môže nechať tak.

Diabolskú mäsovú zmes podávame s usmaženými hriankami na panvici alebo z hriankovača.

nátierka na hrianky
Zdroj foto: CobraCZ / Shutterstock.com

Ďalšie nátierky na hrianky

Samozrejme existuje veľa možností, záleží len na vašich preferenciách. Aká nátierka či zmes sa teda na jemne opečený chlebík hodí? Pozrite si niekoľko návrhov:

Zdroj: toprecepty.cz


Ďalšie recepty na nátierky