Hrianky často slúžia ako rýchla a sýta večera. Vďaka ich jednoduchej príprave a všestranným možnostiam kombinovania s rôznymi nátierkami a zmesami je jasné, prečo sú tieto chrumkavé chlebíky tak populárne. Vyskúšajte si pripraviť hrianky s diabolskou mäsovou zmesou.
Recept na diabolskú mäsovú nátierku
Hrianky sa dajú jesť na desiatky spôsobov, ale ak vás už omrzela klasika v podobe topiniek s cesnakom, syrom, nátierkou na hrianky, skúste si ich pripraviť trošku inak. Máte radi pálivé jedlá? Potom určite musíte vyskúšať tento recept na diabolskú hriankovú zmes s mletým mäsom a chilli. Pripravte sa na oheň v ústach!
Suroviny
- 1 väčšia paradajka,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 červená paprika,
- 2 lyžice kečupu,
- rovnaké množstvo horčice,
- mleté čili korenie podľa chuti, poprípade malú čili papričku,
- 350 g mletého mäsa (je možné použiť bravčové, hovädzie aj morčacie mleté mäso, opäť podľa chuti),
- 1 tenký párok,
- soľ a korenie.
Tip: Namiesto mletého mäsa je možné použiť na rezančeky nakrájané kuracie alebo bravčové mäso.
Postup prípravy
- Najskôr si umyjeme zeleninu (paradajku, papriku), cibuľu aj cesnak si olúpeme.
- Paradajku aj papriku pokrájame na menšie kúsky, cibuľku nakrájame nadrobno a pokrájame si aj párok na čo najmenšie kúsky.
- Na panvici rozpálime olej a dáme opražiť cibuľku. Akonáhle je cibuľa hotová, pridáme k nej mleté mäso podľa výberu.
- Mäso osolíme, okoreníme a restujeme asi desať minút.
- Potom pridáme na panvicu k orestovanému mäsu aj ďalšie pripravené suroviny, paradajku, papriku a párok.
- Premiešame, pridáme kečup, horčicu a všetko dusíme ešte pätnásť minút.
- Pridáme prelisovaný cesnak a čilli korenie alebo nadrobno nasekanú čilli papričku. Dávame také množstvo, ako chceme mať zmes pikantnú.
- Dobre premiešame a ešte chvíľu necháme variť. Potom zmes vypneme, ochutnáme a poprípade ešte dochutíme.
- Hotovú zmes je možné rozmixovať tyčovým mixérom. Vznikne tak pikantná pomazánka na hrianky, ktorá sa bude lepšie nanášať. Kto chce ale môže nechať tak.
Diabolskú mäsovú zmes podávame s usmaženými hriankami na panvici alebo z hriankovača.
Ďalšie nátierky na hrianky
Samozrejme existuje veľa možností, záleží len na vašich preferenciách. Aká nátierka či zmes sa teda na jemne opečený chlebík hodí? Pozrite si niekoľko návrhov:
- cuketová nátierka,
- paradajková nátierka,
- pesto z medvedieho cesnaku,
- tatarák,
- mäsová nátierka z bôčiku.
Zdroj: toprecepty.cz
Ďalšie recepty na nátierky