Radi pečiete a pripravujete dezerty, no náročným a zdĺhavým postupom sa radšej vyhýbate? Nie však preto, že by ste sa ich báli vyskúšať, ale skrátka preferujete jedlá, ktoré sú rýchlo nachystané a nemusíte stráviť v kuchyni pol dňa? Vyskúšajte s nami tento jendoduchý čokoládový dezert v pohároch.
Jedným z obľúbených pochúťok je táto čokoládová pena, do ktorej ako oživenie pridáme pomarančovú šťavu. Jej príprava je jednoduchá, a iste si na nej pochutíte. Môžete sa vyhrať so servírovaním, pridať rôzne ovocie a urobiť z dezertu už na prvý pohľad krásnu pochúťku.
Pri príprave odporúčame penu nachystať už večer a nechať ju cez noc zatuhnúť v chladničke.
Recept na čokoládovú penu
prinášame vám recept na čokoládovú penu s mascarpone pre 6 porcií (do 200 ml pohárov).
Suroviny
- 100 g mliečnej čokolády,
- 100 g horkej čokolády,
- 2 vaječné bielky,
- šťava a kôra z jedného pomaranča,
- 250 g mascarpone,
- 1-2 PL medu.
Postup prípravy
- Ako prvý krok na prípravu čokoládovej peny je potrebné rozpustiť všetku pripravenú čokoládu vo vodnom kúpeli.
- Keď sa čokoláda rozpustí, necháme ju vychladnúť. Až potom s ňou totiž môžeme pracovať.
- Medzitým si oddelíme bielky od žĺtkov (žĺtky nebudeme potrebovať) a bielky niekoľko minút šľaháme, aby nám vznikol tuhý sneh.
- Vychladenú čokoládu po častiach pridávame do bielkového snehu a miešame, kým nám nevznikne nadýchaná zmes.
- Na záver už len do peny primiešame šťavu a kôru z pomaranča.
- Takto pripravenú penu už môžeme naliať do pohárov a dať schladiť. Odporúčam nechať penu v chladničke cez noc.
- Na ozdobu môžeme použiť vyšľahané mascarpone s medom, ktoré nanesieme na stuhnutú penu, a nakoniec na posypanie použijeme čokoládové hobliny, nasekané mandle a kúsok pomaranča.
Veríme, že sa vám dezert podarí a pochutíte si na ňom.
Zdroj: autorský text – Veronika Kaháková
Tipy na ďalšie dezerty a torty