ReceptyRecepty na torty a dezerty

Čokoládová pena s pomarančovou šťavou – recept na nenáročný dezert

Čokoládová pena s pomarančovou šťavou – recept na nenáročný dezert

Radi pečiete a pripravujete dezerty, no náročným a zdĺhavým postupom sa radšej vyhýbate? Nie však preto, že by ste sa ich báli vyskúšať, ale skrátka preferujete jedlá, ktoré sú rýchlo nachystané a nemusíte stráviť v kuchyni pol dňa? Vyskúšajte s nami tento jendoduchý čokoládový dezert v pohároch.

Jedným z obľúbených pochúťok je táto čokoládová pena, do ktorej ako oživenie pridáme pomarančovú šťavu. Jej príprava je jednoduchá, a iste si na nej pochutíte. Môžete sa vyhrať so servírovaním, pridať rôzne ovocie a urobiť z dezertu už na prvý pohľad krásnu pochúťku.

Pri príprave odporúčame penu nachystať už večer a nechať ju cez noc zatuhnúť v chladničke.

Recept na čokoládovú penu

prinášame vám recept na čokoládovú penu s mascarpone pre 6 porcií (do 200 ml pohárov).

Suroviny

  • 100 g mliečnej čokolády,
  • 100 g horkej čokolády,
  • 2 vaječné bielky,
  • šťava a kôra z jedného pomaranča,
  • 250 g mascarpone,
  • 1-2 PL medu.
čokoládová pena s pomarančovou šťavou
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup prípravy

  1. Ako prvý krok na prípravu čokoládovej peny je potrebné rozpustiť všetku pripravenú čokoládu vo vodnom kúpeli.
  2. Keď sa čokoláda rozpustí, necháme ju vychladnúť. Až potom s ňou totiž môžeme pracovať.
  3. Medzitým si oddelíme bielky od žĺtkov (žĺtky nebudeme potrebovať) a bielky niekoľko minút šľaháme, aby nám vznikol tuhý sneh.
  4. Vychladenú čokoládu po častiach pridávame do bielkového snehu a miešame, kým nám nevznikne nadýchaná zmes.
  5. Na záver už len do peny primiešame šťavu a kôru z pomaranča.
  6. Takto pripravenú penu už môžeme naliať do pohárov a dať schladiť. Odporúčam nechať penu v chladničke cez noc.
  7. Na ozdobu môžeme použiť vyšľahané mascarpone s medom, ktoré nanesieme na stuhnutú penu, a nakoniec na posypanie použijeme čokoládové hobliny, nasekané mandle a kúsok pomaranča.

Veríme, že sa vám dezert podarí a pochutíte si na ňom.

Zdroj: autorský text – Veronika Kaháková


Tipy na ďalšie dezerty a torty