Opekané čínske rezance s kuracím mäsom zi zamilujete. Pokiaľ ste ešte neskúšali ázijskú kuchyňu, vyskúšajte tento chutný recept s jednoduchou prípravou.
Pôvod čínskych rezancov
Čínske rezance poznajú ľudia snáď od pradávna a musí na nich byť niečo výnimočné, pretože ani po niekoľkých tisícoch rokov ich obľuba neklesla, ba práve naopak. Z Číny, odkiaľ pochádzajú, sa postupne rozšírili do celého sveta, takže si dnes aj vy môžete v pohodlí vášho domova uvariť jedlo s nádychom ázijských krajín – opekané čínske rezance s kuracím mäsom.
Spôsoby prípravy
Čínske rezance sú delikatesa a existuje mnoho mäsových aj bezmäsitých receptov, kde hrajú prím. Na rozdiel od našich prapredkov si však môžete vybrať druh, aký si chcete uvariť. Čínske rezance bývajú napríklad pšeničné, ryžové alebo zo škrobu. Najčastejšie sa podávajú čínske rezance s mäsom (kuracím), so zeleninou alebo čínske rezance s vajíčkom. Omáčku na rezance si kúpite v obchode, ide o chutnú sójovú omáčku, ktorá dodá rezancom skvelú chuť.
Recept na čínske rezance s kuracím mäsom
Pripravte si chutné opekané čínske rezance s kuracím mäsom a zeleninou. Pre 2 osoby budete potrebovať:
Suroviny
- 1 balíček čínskych rezancov,
- 2 menšie kuracie prsia,
- štipku grilovacieho korenia,
- štipku karí korenia,
- tmavú čínsku sójovú omáčku,
- 1 mrkvu,
- ¼ póru,
- soľ,
- ½ cibule,
- 2 strúčiky cesnaku.
Postup prípravy
- Cibuľku a cesnak nakrájajte nadrobno a zľahka opražíme na väčšej panvici.
- Kuracie prsia tiež nakrájajte na kocky a opražte na cibuľovom základe.
- K zmesi pridajte mrkvu nastrúhanú na hrubom strúhadle a pór nakrájaný na tenké kolieska.
- Pridajte soľ, grilovacie korenie, karíi a tmavú čínsku sójovú omáčku.
- Medzitým uvarte rezance podľa návodu, ktorý je napísaný na ich obale, a následne ich sceďte.
- Uvarené čínske rezance pridajte k mäsu, premiešajte a ešte chvíľu na panvici opekajte.
- Znovu dochuťte podľa vlastnej chuti sójovou omáčkou a podávajte.
Tip: Pre vylepšenie môžete do receptu na čínske rezance pridať vajcia. Pre ešte lepšiu chuť naložte kuracie prsia deň vopred do oleja zmiešaného s grilovacím korením, karí a sójovej omáčky.
Dobrú chuť!
Ďalšie obľúbené recepty