Čínska polievka je výdatná a zdravá polievka s kuracím mäsom, zeleninou a knedličkami, ktorá vás zasýti a dodá energiu, bielkoviny a vitamíny. Vyskúšajte recept na čínsku polievku.
Recept na čínsku polievku s wonton taštičkami
Pripravte si tú najlepšiu čínsku polievku s kuracím mäsom a zeleninou. Recept na chutnú polievku z Číny si zamilujete.
Suroviny
- 400 g kuracieho mäsa,
- 2 jarné cibuľky,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 mrkva,
- 100 g mladých kukuríc,
- 100 g hráškových strukov,
- 100 g bambusových výhonkov,
- 100 g wonton cesta,
- 80 ml ryžového vína,
- ½ červené chilli papričky,
- ½ zelené chilli papričky
- 40 g zázvoru,
- 50 g húb shitake,
- 2 lyžice sójovej omáčky,
- olej.
Postup prípravy
- Umyté kuracie mäso vložte do hrnca, zalejte studenou vodou, osoľte a varte, kým mäso nie je mäkké.
- Vývar cez husté sitko sceďte a mäso z kostí oberte.
- Jarnú cibuľku, mrkvu, cesnak, zázvor, čili papričky a huby nakrájajte na plátky a orestujte na rozpálenom oleji.
- Časť zmesi odoberte na náplň do knedličiek z wonton cesta.
- K orestovanej zelenine prilejte kurací vývar a povarte.
- Pridajte prekrájané hráškové struky a kukuričky, bambusové výhonky a nakrájané kuracie mäso.
- Polievku povarte, pridajte sójovú omáčku, ryžové víno a podľa potreby dosoľte.
- Na plátky cesta rozdeľte náplň, ktorú ste si odložili nabok a vytvorte šatôčky.
- Šatôčky/mešce vložte do polievky, cca 10 minút povarte a môžete servírovať.
Tipy na vylepšenie polievky
- Ak chcete polievku s väčším obsahom bielkovín, môžete do nej rozmiešať vajcia.
- Do polievky môžete pridať aj nadrobno nakrájané pečené mäso.
- Môžete si pripraviť aj vegetariánsku verziu polievky a namiesto kuracieho vývaru polievku uvariť z vývaru zeleninového a mäso nahradiť tofu alebo tempehom.
- Do polievky môžete namiesto wonton taštičiek použiť ryžové rezance.
- Čínsku polievku môžete dochutiť limetkovou šťavou.
- Pikantnú čínsku polievku získate, keď do nej pridáte viac čili papričiek (čerstvých či sušených) alebo ju ochutíte ostrou čili omáčkou.
- Polievku môžete doplniť aj o morskú riasu. Dodá do nej ďalšie bielkoviny.
- Pokiaľ budete polievku jesť paličkami, servírujte ju v hlbokej miske.
Najlepšie čínske polievky
Veľmi obľúbená je aj u nás japonská polievka Miso, ázijská rezancová polievka Pho bo, thajská kokosová polievka Tom Kha Kai alebo japonská rezancová polievka Ramen.
Môžete si pripraviť aj rôzne variácie čínskych polievok, napr.:
- polievku s rezancami a šampiňónmi,
- čínsku kuraciu polievku,
- ostrokyslú čínsku polievku,
- ázijskú rybiu polievku,
- alebo čínsku polievku s knedličkami.
Jednoduchú čínsku polievku uvaríte napríklad aj s použitím rezancov (TIP: Ako pripraviť čínske rezance s kuracím mäsom?) a korenia z instantnej polievky Mi Kim Chi, keď do nej pridáte mäso a zeleninu.
Zdroj: insanelygoodrecipes.com