Hrnčeková čokoládová bábovka, čo môže byť jednoduchšie? Vyskúšajte jeden z našich jednoduchých receptov. Máme pre vás ďalší recept z čokolády, a to hrnčekovú bábovku s čokoládovou polevou.
Recept na čokoládovú bábovku s polevou
Pokiaľ neviete, čo si na víkend rýchlo upiecť, tak šup – nachystajte si hrnček a pustite sa do pečenia nadýchanej bábovky. Bude to poriadna čokoládová bomba.
Suroviny
Na cesto
- 2 vajcia,
- 1 hrnček kryštálového cukru,
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 1 hrnček mlieka,
- ½ hrnčeka oleja,
- 1 prášok do pečiva,
- 2 ČL kakaa,
- 50 g rozpustenej horkej čokolády,
- šťava z polovice citróna.
Na polevu
- 50 g horkej čokolády,
- 25 ml smotany na šľahanie.
Na dozdobenie
- čučoriedky,
- kokosové chipsy.
Tip: Ak máte radi rýchle hrnčekové recepty, pripravte si hrnčekovú jogurtovú bábovku , ktorá vám zaručene bude chutiť.
Postup prípravy
- Ako prvé si dáme vo vodnom kúpeli rozpúšťať horkú čokoládu, aby nám stihla pekne vychladnúť a mohli sme ju potom primiešať do cesta.
- Ostatné suroviny si nachystáme do misky a miešame mixérom, kým na nám všetky nespoja.
- Do cesta primiešame ešte vychladenú rozpustenú čokoládu.
- Hotové cesto môžeme naliať do formy. Ja som použila silikónovú, takže som ju nemusela ničím vymazať. Pokiaľ ale silikónovú nemáte, tak na tento podstatný krok nezabudnite.
- Bábovku pečieme približne 50 minút pri teplote 150 °C. Samozrejme si urobte test špáradlom, aby ste sa uistili, či je hrnčeková bábovka s čokoládou dopečená.
- Pripravíme si ešte polevu. Do malého hrnca si dáme ohriať smotanu, a potom do nej nalámeme kúsky čokolády. Zmes miešame lyžicou, kým sa nám čokoláda nerozpustí.
- Keď nám všetko vychladne, nanesieme si lyžicou polevu na bábovku a ozdobíme kokosovými chipsmi a čučoriedkami.
Najlepšia hrnčeková čokoládová bábovka je hotová, množstvo špinavého riadu je minimálne, stačí si už len vychutnať rýchly koláčik a užiť si deň. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková