Milujete pizzu? Tá klasická je ale príliš zdĺhavá na prípravu a tiež nie je práve diétna. Vyskúšajte teda úplne iný variant a doprajte si obľúbenú pochúťku bez výčitiek. Prinášame vám recept na baklažánovú mini pizzu bez cesta.
Recept na baklažánoú mini pizzu
Množstvo surovín zodpovedá porciám pre 2 osoby. Vyskúšajte si pripraviť diétnu mini pizzu z baklažánu. Ako alternatívnu možnosť môžete pre základ pizze využiť aj cuketu. A čo je najlepšie? Že nemusíte pripravovať žiadne cesto z kvásku!
Suroviny
- 1 veľký baklažán,
- paradajková omáčka (môže byť z pretlaku),
- paprika,
- cherry paradajky,
- olivy,
- olivový olej,
- soľ a korenie,
- strúhaný syr podľa chuti.
Postup pripravy
- Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aspoň jeden centimeter hrubé.
- Jednotlivé plátky zľahka nasolíme a necháme odpočívať niekoľko minút, soľ vytiahne vodu.
- Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku – tú môžeme kúpiť už hotovú alebo si ju pripravíme sami z pretlaku. Ten stačí osoliť, poprípade dosladiť troškou trstinového cukru a pridať štipku oregana.
- Pripravíme si tiež zeleninu na obloženie – papriku, cherry paradajky. Tie očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do misy a pokvapkáme olivovým olejom, poprípade aj ľahko posolíme.
- Baklažány si potom osušíme od vody a vyskladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plátky potrieme trochou olivového oleja a dáme ich piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút.
- Po dvadsiatich minútach baklažán vytiahnete a potrieme paradajkovou omáčkou, na vrch poukladáme pripravenú zeleninovú zmes a zasypeme strúhaným syrom.
- Mini pizzu na záver pečieme ešte 10 minút, resp. kým sa syr nerozpustí, a môžeme podávať!
Oslovila vás takáto rýchla, jednoduchá a diétna mini pizza?
Zdroj: taste.com.au
Ďalšie tipy na ľahké jedlá