PR články

Aké sú najlepšie fotomobily? S týmito spravíte top fotografie

Aké sú najlepšie fotomobily? S týmito spravíte top fotografie


V posledných rokoch sa pri výbere mobilného telefónu kladie najväčší dôraz na výdrž batérie a kvalitu fotoaparátu. Nie je preto prekvapením, že si aj výrobcovia dávajú čoraz viac záležať na tom, aby práve ich mobily robili čo najlepšie fotografie. Tak ktoré sú tie najlepšie? Je to iPhone 15, Google Pixel 8 Pro alebo nejaký kúsok od Samsungu či Huawei? Poďme sa na to pozrieť.

Zdroj foto: Moonflies Photo / stock.adobe.com

Samsung Galaxy S24 Ultra

Značka Samsung dlhodobo produkuje mobily s výbornými fotoaparátmi a neustále prináša lepšie možnosti. Opäť popracovali na jeho kvalite a Samsung Galaxy S24 Ultra sa právom radí medzi to najlepšie, čo medzi fotomobilmi máme. A nadšení sú z neho aj nároční používatelia. 

Čo sa týka fotografickej výbavy, nájdete na ňom štvoricu fotoaparátov a snímačov. Kľúčovou zmenou oproti nižšej generácii sú parametre teleobjektívov. Optický zoom je päťnásobný, ale na vyváženie má snímač 50 Mpx. Pýši sa aj lepšou svetelnosťou objektívov. S týmto mobilným telefónom odfotíte krásne portréty, krajinky aj detaily, čo ho robí univerzálnym spoločníkom.

iPhone 15 Pro Max

Najnovší smartfón od spoločnosti Apple s naozaj kvalitným fotoaparátom rozhodne nesmie v tomto zozname chýbať. Ten sa od svojich predchodcov pýši päťnásobným optickým priblížením, dobrou stabilizáciou obrazu a softvérom. V prípade potreby má spotrebiteľ k dospozícii aj 25-násobný digitálny zoom.

Smartfón obsahuje ultra-široký objektív s uhlom záberu 120°. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 megapixelov. Potrebujeme k tomu ešte niečo viac dodať? Možno už len to, že s týmto mobilom spravíte skvelé videá, a to dokonca aj v noci. 

Google Pixel 8 Pro

Mobily od Googlu sa dlhodobo nachádzajú medzi najlepšími mobilmi na fotenie. A neustále sa zlepšujú. Už tradične sa pýšia výborným softvérom. Čo sa týka hardvéru, v smartfóne Pixel 8 Pro zlepšili všetky tri zadné snímače.

Hlavný snímač má rozlíšenie 50 megapixelov, ultra-širokouhlý sa zase môže pochváliť 126-stupňovým uhlom záberu. Smartfóny od Googlu sa spoliehajú vo veľkom aj na umelú inteligenciu. Vďaka tomu má Pixel 8 Pro v ponuke funkciu Čarovný zmizík na odstránenie osôb či nedokonalostí a tiež funkciu na opravu zle zaostrených fotiek, a to aj tých, ktoré neboli vytvorené týmto mobilom. 

HONOR Magic5 Pro

Aktuálne tým najlepším, čo HONOR u nás predáva, je Magic5 Pro, ktorý sa pýši skvelým fotoaparátom. Jeho 3 snímače majú rozlíšenie 50 megapixelov, hlavnému nechýba optická stabilizácia obrazu a môže sa pochváliť výbornou svetelnosťou.

3,5-násobné optické priblíženie a 100-násobné digitálne je devízou jeho teleobjektívu, 122-stupňový uhol záberu zase ultra-širokého fotoaparátu.