Pretože na jar nie je vitamínových nátierok nikdy dosť, určite si jednu pripravte aj z medvedieho cesnaku. Touto ľahkou tvarohovou nátierkou ulahodíte aj tým najnáročnejším jedákom, deťom.
Recept na nátierku z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak obsahuje množstvo vitamínov a dodá nátierke výraznú cesnakovú chuť. Viac sa o ňom dočítate v tomto článku. Základom receptu je tvaroh a čerstvý syr Cottage, vďaka čomu bude nátierka dokonale jemná.
Suroviny
- čerstvý medvedí cesnak,
- mäkký tvaroh,
- lučina (príp. cottage cheese),
- kyslá smotana,
- olivový olej,
- cibuľa,
- soľ, korenie, červená paprika.
Postup prípravy
- Medvedí cesnak umyte, usušte a nakrájajte na menšie kúsky (môžete ho aj rozmixovať). Ak máte radi, pridajte k nemu aj nadrobno posekanú cibuľu.
- Následne v miske zmiešajte jedno balenie mäkkého tvarohu (cca 250 g), balenie lučiny/cottage cheese, pripravený medvedí cesnak a cibuľu.
- Na zjemnenie môžete použiť 3 PL lyžice kyslej smotany alebo pár kvapiek olivoveho oleja.
- Pomazánku dochuťte podľa preferencií – soľ, korenie či mletá sladká papriká. Všetko spolu poriadne premiešajte.
Tvarohová nátierka z medvedieho cesnaku podávaná s čerstvých chrumkavých pečivom je dokonalým raňajkovým chodom.
Odporúčame tiež: Tradičná zdravá tvarohová nátierka
Zdroj: eatsmarter.com
Ďalšie recepty na nátierky