Bylinkové maslo je jednoduché na prípravu a predstavuje skvelý spôsob, ako zlepšiť chuť rôznych jedál, napríklad steakov, pečených rýb či zemiakov. Pripravte si túto alternatívu z čerstvého medvedieho cesnaku.
Medvedí cesnak má výraznú arómu i chuť, perfektne sa preto hodí na prípravu bylinkové masla. Okrem toho je známy pre svoje liečivé vlastnosti – je napríklad bohatý na vitamín C.
Recept na maslo z medvedieho cesnaku
Recept na bylinkové maslo z medvedieho cesnaku je skutočne rýchly a jednoduchý. Použiť ho môžete ako dochucovadlo, ale aj ako klasický podklad na pečivo, napr. hrianku, chlieb, bagetku a podobne.
Suroviny
- 1 kocka masla (cca 250 g),
- čerstvý medvedí cesnak,
- soľ a korenie,
- šťava z 1/2 citrónu .
Postup prípravy
- Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť a medzitým si pripravte medvedí cesnak (umyte ho, usušte a nasekajte).
- Ak je maslo dostatočne zmäknuté, nakrájajte ho na menšie kúsky, aby sa lepšie rozmixovalo. Pridajte ho spolu s medvedím cesnakom, koreninami podľa vlastnej chuti a citrónovou šťavou do mixéra a poriadne rozmixujte.
- Výslednú zmes naplňte do formičiek a dajte odležať do chladničky, aby maslo stuhlo. Ak nemáte formičky, pokojne sformujte ľubovoľné tvary na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zdroj: bbcgoodfood.com
Ďalšie recepty z medvedieho cesnaku