Mäsová zmes by v lasagniach nikdy chýbať nemala. Väčšinou sa používa mleté mäso, ale je možné tento taliansky pokrm pripraviť aj z mäsa kuracieho. Zvlášť skvele chutí v spojení smotany, špenátu a šampiňónov.
Recept na lasagne s kuracím mäsom
Po týchto špenátových lasagniach s kuracím mäsom, smotanou a šampiňónmi sa budete olizovať až za ušami.
Suroviny
- 450 g mrazeného alebo 300 – 400 g lístkov čersvého špenátu,
- 200 g strúhaného syru (napr. parmezán, gouda, …),
- cestoviny lasagne,
- 2 – 3 strúčiky cesnaku,
- 500 g kuracích pŕs,
- 250 g šampiňónov,
- sladká smotana 33%,
- 1 PL masla,
- 1 PL hladkej múky,
- 400 ml mlieka,
- muškátový oriešok,
- bazalka,
- soľ, čierne korenia.
Postup prípravy
- Na rastlinnom oleji na panvici opečiete nakrájané kuracie mäso. Okoreníme, doplníte bazalkou a zalejete sladkou smotanou. Dobre povaríte.
- Ďalej si pripravíte zmes zo špenátu a šampiňónov. Na oleji orestujete nakrájaný cesnak, šampiňóny a doplníte špenátom. Všetko domäkka podusíte.
- Bešamel na lasagne urobíte z mlieka a svetlej zápražky a dobre prevaríte. Podrobný recept na bešamel nájdete TU.
- Teraz prichádza na rad vrstvenie. Na dno pekáča alebo zapekacej misky dajte časť bešamelu, naň položte lasagne, na ne mäsovú zmes, špenát a opäť bešamel. Pokračujete vrstvou lasagní, mäsom, špenátom, atď. Vrstvenie musíte ukončiť bešamelom, ktorý ešte posypete nastrúhaným tvrdým syrom.
- Dajte zapiecť do trúby cca na 30 minút pri 200 stupňoch Celzia.
Zdroj: thewholesomedish.com
Ďalšie recepty na cestoviny