ReceptyRecepty na cestoviny

Recept na zapekané šunkafleky s údeným mäsom

Recept na zapekané šunkafleky s údeným mäsom

Šunkafleky môžu byť pre niekoho rýchlym a jednoduchým jedlom, ale jeho chuti odolá málokto. Vyskúšajte si doma pripraviť jednoduchý recept na šunkafleky s údeným mäsom.

Šunkafleky, nazývané aj šunkofleky, rýchle jedlo z jedného pekáča oceníte vtedy, keď sa vám nechce variť zložité jedlá alebo vtedy, keď potrebujete mať rýchlo uvarené alebo hľadáte rýchlu večeru, ktorú svojej rodine počas pracovného týždňa pripravíte. 

TIP: Jednoducho a rýchlo si môžete pripraviť aj špagety carbonara.

Recept na šunkafleky s údeným mäsom

Aj keď názov šunkofleky evokuje v recepte šunku, môžete do nich dať takmer čokoľvek, čo vás napadne, tak povediac “čo vám chladnička dala”. Vyskúšajte tieto zapekané cestoviny (fliačky) s údeným mäsom a syrom. Uvidíte, že recept sa stane obľúbeným v celej rodine.

Suroviny

  • 300 g cestovín (ideálne fliačky),
  • 2 vajcia,
  • 250 g údeného mäsa (vopred ho uvarte a nechajte vychladnúť),
  • 1 cibuľa,
  • mrazený hrášok (podľa vlastnej chuti),
  • 1 čajová lyžička masla,
  • 300 ml mlieka,
  • 100 g syra Gouda,
  • soľ, mleté ​​korenie,
  • hrsť petržlenu.

Postup prípravy 

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
  2. Nastrúhajte goudu na hrubšom strúhadle (dajte jednu až dve lyžice bokom), nakrájajte údené mäso na malé kocky a dajte variť vodu na cestoviny. 
  3. Na rozohriatu panvicu pridajte kúsok zmäknutého masla a nechajte ho rozpustiť sa. Pridajte kocky cibule a restujte.
  4. Do hrnca dajte trochu soli a oleja (neprilepia sa cestoviny) a uvarte fiačky podľa návodu. Dajte pod studený prúd vody a premiešajte. Nechajte odkvapkať. Medzitým pridajte k zlatistej cibuli údené mäso a zľahka opečte.
  5. V miske premiešajte mlieko, rozšľahajte dve vajcia, okoreňte, osoľte a všetko spojte. V mise alebo rovno v pekáči premiešajte cestoviny, zmes cibule a údeného, ​​pridajte hrášok a nastrúhaný syr.
  6. Teraz zmes rovnomerne rozprestrite po pekáči, pridajte zmes z mlieka a vajíčka a posypte petržlenovou vňaťou. 
  7. Na vrch pridajte odložený syr a pečte v rozpálenej rúre na 170 stupňov dozlatista. 

Takto zapečené šunkafleky podávajte s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.

Zdroj: cooklikeczechs.com


Ďalšie recepty na cestoviny