Baileys Irish Cream je obľúbeným najmä u dámskej časti populácie. Keď ho pocítite na jazyku, nadchne vás chuť jemnej smotany, kakaa a írskej whisky. Ako pripraviť baileys doma?
História baileys nie je príliš dlhá, začala sa písať až v roku 1974, kedy bol predstavené ako prvý írsky krém na vtedajšom trhu s alkoholickými nápojmi. Svojou smotanovou konzistenciou si nápoj hneď získal srdcia spotrebiteľov, ktorí prepadli jeho jedinečnej chuti. Dnes sa z neho pripravujú aj čokoládové pralinky či tvarohový koláč.
Recept na domáci Baileys
Vyskúšajte recept na domáci baileys s pudingom, ktorý si môžete pohodlne pripraviť vo vašej kuchyni z bežne dostupných ingrediencií. Základom pre domácu výrobu baileys je v tomto recepte rum. Síce by mala byť radšej použitá írska whisky, ale rum je tiež chutnou (a navyše o niečo lacnejšou) alternatívou.
Ingrediencie
- rum,
- balenie mandľového pudingu (alebo karamelového),
- mlieko (čerstvé alebo trvanlivé),
- 2 konzervy Salka,
Základom pre domácu výrobu baileys je rum. Síce by mala byť radšej použitá írska whisky, ale rum je tiež chutnou a navyše o niečo lacnejšou alternatívou.
Postup prípravy
- Najviac času zaberie varenie kondenzovaného mlieka. To, neotvorené v plechovke, dáte do hrnca do vodného kúpeľa a pomalým varom necháte prebublávať po dobu dvoch hodín.
- Mlieko týmto spôsobom skaramelizuje a získa výbornú chuť, potrebnú na ochutenie baileys.
- V nesladenom čerstvom alebo trvanlivom mlieku s objemom 0,5 litra uvaríte mandľový, resp. karamelový puding.
- Salko aj puding necháte vychladnúť.
- Potom ich zmiešate dohromady a pridáte 0,5 litra rumu a všetko riadne rozmiešate, prípadne rozmixujete do jemnej a hladkej konzistencie. A máte hotovo!
Teraz už stačí domáci baileys dať do fliaš a uchovať na chladnom mieste. Vzhľadom na to, že výsledok väčšinou prekoná očakávania, je pravdepodobné, že pôjde rýchlo na odbyt.
Zdroj: bakeplaysmile.com
Ďalšie obľúbené drinky a nápoje