Čerstvá hliva ustricovitá vyprážaná na panvici je obľúbenou pochúťkou v období rastu húb. Máme pre vás jednoduchý recept krok za krokom, aby bola hliva na panvici pripravená kvalitne.
Hliva ustricová je veľmi zdravá huba, ktorú si môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Má pozitívne účinky na ľudský organizmus. Pripravte si tento obľúbený a jednoduchý recept.
Recept na vyprážanú hlivu ustricovú
Hliva ustricovitá na panvici je skvelou možnosťou ako si vychutnať večeru alebo obed. Pripravte si jednoduchý recept.
Suroviny
- hliva ustricová (podľa chuti),
- 2-3 ks strúčiky cesnaku,
- 1 menší cibule,
- olej,
- soľ,
- korenie.
Postup prípravy
- Hlivu umyte a hlavičky natrhajte na stredne veľké kúsky. Nemajte ich veľmi malé, nech vám kúsky hlivy ustricovej pečením na panvici nezmiznú úplne.
- Ak chcete, hlivu si môžete najskôr na približne 10 minút predvariť vo vode.
- Na panvicu dajte rozohriať olej. Tak aby hliva bola ponorená (trochu menej ako rezne).
- Hlivu osolíme, okoreníme a dáme na panvicu.
- Vyprážame z každej strany kým nebudú mať huby zlatistú farbu.
- Hlivu ustricovú nechajte trochu vychladnúť a môžete si vychutnať jedlo.
Tip: Ak máte dostatok hlivy, vyskúšajte si pripraviť obľúbenú polievku z hlivy ustricovej.
S čím podávať vyprážanú hlivu?
Najobľúbenejšia verzia je dať si ju so samotným chlebom, alebo môžete použiť aj iné pečivo. Obľúbená je aj kombinácia so zemiakovou kašou a zeleninou. Servírovať môžete tiež s rôznymi dipmi podľa vlastného výberu, napr. pikantný chilli dip, alebo klasickou tatárskou omáčkou.
Ako vylepšiť recept?
- Hlivu môžete pred vyprážaním obaliť v klasickom trojobale (múka-vajce-strúhanka) alebo cestíčku, napríklad v pivnom.
- Pred vyprážaním môžete hlivu namarinovať v ľubovoľnej marináde, napríklad v zmesi sójovej omáčky, cesnaku a byliniek.
- Namiesto vyprážania môžete dať hlivu piecť do rúry. Vďaka menšiemu množstvu oleja bude recept zdravší. Pokojne k nej pridajte aj ďalšiu zeleninu, napr. cibuľu, zemiaky, cuketu, baklažán a iné.
Zdroj: www.thesophisticatedcaveman.com
Ďalšie recepty z húb