ReceptyRecepty na mäso a hlavné jedlá

Pomaly pečená kačica – recept v pomalom hrnci

Pomaly pečená kačica – recept v pomalom hrnci

Kačica pečená v pomalom hrnci je skvelou pochúťkou pre chutný obed. Obľúbená pomaly pečená kačica, ktorú pripravíte počas jednej noci.

Kačacie mäso je známe svojou bohatou a plnou chuťou. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín a obsahuje vyšší podiel nenasýtených tukov (dobré tuky ako omega-3 a omega-6 mastné kyseliny) v porovnaní s inými druhmi červeného mäsa. Pravidelná konzumácia kačacieho mäsa môže pomôcť udržiavať zdravé hladiny cholesterolu a podporovať srdcové zdravie.

Recept na pečenú kačicu

Suroviny

  • 1 kačica bez drobov,
  • soľ,
  • rasca,
  • 1 dcl vody alebo bieleho vína.

Postup prípravy

  1. Kačicu očistíme a naporciujeme, prípadne necháme vcelku (podľa veľkosti vášho hrnca), poriadne ju osolíme (aj vo vnútri) a okmínujeme. Soľou ani rascou nešetríme.
  2. Vložíme do pomalého hrnca a pridáme max. 1 dcl vody alebo bieleho vína.
  3. Kačica sa bude piecť na stupni Low po dobu 8 hodín, preto je ideálne zvoliť nočnú dobu.
  4. Neotvárame, ideme spať a ráno zažijete zázrak v podobe rozpadajúceho sa voňavého mäska a vône tiahnucej sa až k susedom.
  5. Pečenú kačicu podávajte s kyslou kapustou a knedlou.

Tip: Ak chcete, aby mala kačica chrumkavú vypečenú kožu, po varení v pomalom hrnci ju na 10 minút vložte do klasickej rúry. To pomôže koži získať zlatistú a chrumkavú textúru.

Ako dlho piecť kačicu v pomalom hrnci?

Pýtate sa, ako správne upiecť kačicu? Doba pečenia kačice môže byť rozdielna, závisí na aký stupeň nastavíte pomalý hrniec. Na stupni Low by sa mala kačica pomaly piecť až 8 hodín. Pokiaľ zvolíte vyšší stupeň piecť by ste ju mali približne 5 hodín.

Tipy, ako vylepšiť recept

  • Pridajte trochu vývaru, vína alebo dokonca jablkového džúsu. Tekutina pomôže udržať mäso šťavnaté a môže sa neskôr použiť na prípravu omáčky (môžete ju zahustiť pomocou kukuričného škrobu alebo múky a pridať korenie podľa chuti).
  • Do spodnej časti pomalého hrnca pridajte aromatické suroviny, ako sú cibuľa, cesnak alebo rôzne bylinky, napríklad rozmarín, tymián či bobkový list.
  • Obľúbenou verziou receptu je aj pečená kačica s jablkami, ktoré pridajú pokrmu nový rozmer. Jablká očistené od jadierok a nakrájané na menšie kúsky vložte do kačice a rez zašite silnou niťou, prípadne použite na prichitenie špáradlá.
  • Použiť môžete aj iné ovocie (hrušky, pomaranče, slivky) alebo zeleninu.

Odporúčame: Vyskúšajte aj recept na chrumkavé kuracie stehná pečené v rúre.

ReceptyRecepty na mäso a hlavné jedlá

Pomaly pečená kačica – recept v pomalom hrnci

Pomaly pečená kačica – recept v pomalom hrnci

Kačica pečená v pomalom hrnci je skvelou pochúťkou pre chutný obed. Obľúbená pomaly pečená kačica, ktorú pripravíte počas jednej noci.

Kačacie mäso je známe svojou bohatou a plnou chuťou. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín a obsahuje vyšší podiel nenasýtených tukov (dobré tuky ako omega-3 a omega-6 mastné kyseliny) v porovnaní s inými druhmi červeného mäsa. Pravidelná konzumácia kačacieho mäsa môže pomôcť udržiavať zdravé hladiny cholesterolu a podporovať srdcové zdravie.

Recept na pečenú kačicu

Suroviny

  • 1 kačica bez drobov,
  • soľ,
  • rasca,
  • 1 dcl vody alebo bieleho vína.

Postup prípravy

  1. Kačicu očistíme a naporciujeme, prípadne necháme vcelku (podľa veľkosti vášho hrnca), poriadne ju osolíme (aj vo vnútri) a okmínujeme. Soľou ani rascou nešetríme.
  2. Vložíme do pomalého hrnca a pridáme max. 1 dcl vody alebo bieleho vína.
  3. Kačica sa bude piecť na stupni Low po dobu 8 hodín, preto je ideálne zvoliť nočnú dobu.
  4. Neotvárame, ideme spať a ráno zažijete zázrak v podobe rozpadajúceho sa voňavého mäska a vône tiahnucej sa až k susedom.
  5. Pečenú kačicu podávajte s kyslou kapustou a knedlou.

Tip: Ak chcete, aby mala kačica chrumkavú vypečenú kožu, po varení v pomalom hrnci ju na 10 minút vložte do klasickej rúry. To pomôže koži získať zlatistú a chrumkavú textúru.

Ako dlho piecť kačicu v pomalom hrnci?

Pýtate sa, ako správne upiecť kačicu? Doba pečenia kačice môže byť rozdielna, závisí na aký stupeň nastavíte pomalý hrniec. Na stupni Low by sa mala kačica pomaly piecť až 8 hodín. Pokiaľ zvolíte vyšší stupeň piecť by ste ju mali približne 5 hodín.

Tipy, ako vylepšiť recept

  • Pridajte trochu vývaru, vína alebo dokonca jablkového džúsu. Tekutina pomôže udržať mäso šťavnaté a môže sa neskôr použiť na prípravu omáčky (môžete ju zahustiť pomocou kukuričného škrobu alebo múky a pridať korenie podľa chuti).
  • Do spodnej časti pomalého hrnca pridajte aromatické suroviny, ako sú cibuľa, cesnak alebo rôzne bylinky, napríklad rozmarín, tymián či bobkový list.
  • Obľúbenou verziou receptu je aj pečená kačica s jablkami, ktoré pridajú pokrmu nový rozmer. Jablká očistené od jadierok a nakrájané na menšie kúsky vložte do kačice a rez zašite silnou niťou, prípadne použite na prichitenie špáradlá.
  • Použiť môžete aj iné ovocie (hrušky, pomaranče, slivky) alebo zeleninu.

Odporúčame: Vyskúšajte aj recept na chrumkavé kuracie stehná pečené v rúre.